Den Haag - Piet Heinplein: herinrichting

2022-09-02 17:42:49 By : Mr. Shanon Woo

De gemeente vervangt de bruggen en kademuren op het Piet Heinplein. Ook maakt zij de gracht onder het plein open, zodat straks de gracht weer is te zien. Het plein krijgt ook een andere indeling. De werkzaamheden zijn begonnen in februari 2022 en duren tot eind 2023.

Het Piet Heinplein wordt een gebied voor langzaam verkeer en een plek om te ontspannen. Er komt ruimte voor activiteiten op en rond het water. Door een steiger te bouwen kunnen (rondvaart)boten aanleggen. Op de kade komen bankjes en bomen.

Kijk voor de bereikbaarheid en omleidingen op de pagina Piet Heinplein: planning en omleidingen.

Rond het plein liggen ook datakabels en grote leidingen voor de stadsverwarming en elektriciteit. Deze moeten verplaatst zijn voordat het werk aan de brug, kademuren en het plein kan beginnen. Het verplaatsen van de leidingen is op de meeste locaties klaar. Eneco gaat nog een laatste deel van stadsverwarming afronden voor oktober 2022.

De Anna Paulownabrug is nog van voor 1900 en de Elandburg is iets jonger. Deze bruggen zijn niet gemaakt voor de zware auto’s en vrachtwagens die er nu over rijden. Daarom worden ze vervangen. Beide bruggen krijgen de klassieke Haagse gietijzeren brugleuningen terug, met daarin aan beide kanten historische lantaarns.

Om de nieuwe kademuur op te bouwen, gebruikt de aannemer een tijdelijke bouwkuip met hulpdamwanden. De aannemer brengt alle damwanden drukkend aan, zodat er bijna geen trillingen zijn. Lees meer informatie over onderhoud aan kademuren en bruggen in de stad.

Langs de gracht komen nieuwe bomen. Het gaat daarbij om iepen of linden, zoals in Den Haag gebruikelijk is langs de grachten.

Het plan voor het herinrichten van het Piet Heinplein en het vervangen van de kademuren is op verschillende momenten besproken met omwonenden. Op die manier werkt de gemeente samen met de omwonenden van een schets- naar een definitief ontwerp.

Op woensdag 9 februari 2022 was er een digitale informatiebijeenkomst voor bewoners. Medewerkers van de gemeente en de aannemer gaven een presentatie en beantwoordden vragen over de werkzaamheden.

Aannemerscombinatie Strukton-de Vries Werkendam voert de werkzaamheden uit. Heeft u vragen over de planning, parkeren of bereikbaarheid? Neem dan contact op met Geanne Boer, de omgevingsmanager van Strukton-de Vries Werkendam. Dit kan telefonisch via 06 – 13 663 889 of per e-mail via php@devrieswerkendam.nl.

Heeft u vragen aan de gemeente over dit project? Stuur dan een e-mail naar pietheinplein@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 3 januari 2022 Laatste wijziging: 5 april 2022