Mysterie opgelost: Waarom Willem-Alexander en Máxima op een Doetinchemse putdeksel staan - indebuurt Doetinchem

2022-06-10 17:44:31 By : Mr. Charles Zeng

Het is je misschien nog nooit opgevallen, maar op het Simonsplein is een putdeksel te vinden waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima opstaan. Hoe dit precies zit? Wij zochten het voor je uit!

Op de gietijzeren deksel staat in reliëf een afbeelding van Willem-Alexander en Máxima. Daaronder een kroontje en de cijfers 2013. Aquafix Milieu, een fabrikant van onder andere putdeksels, is het bedrijf achter het ontwerp en het idee van de bijzondere deksels.

Het bedrijf ontwikkelde de putdeksels speciaal voor de troonswisseling die op 30 april 2013 plaatsvond en noemt ze ‘kroningsdeksels’. Alle (bijna 400) gemeenten in Nederland hebben van Aquafix Milieu een exemplaar van de putdeksel gekregen. De bedoeling van het bedrijf was dat alle deksels op de dorps- of stadspleinen geplaatst zouden worden als herinnering aan de speciale gebeurtenis.

Dus, mocht je de komende dagen langs deze bijzondere putdeksel lopen met een collega, vriend of vriendin, dan heb je een mooi verhaal te vertellen!

Is de naam Lyceumkwartier je weleens opgevallen? Het pronkt met grote letters op het pand gevuld met zowel winkels als...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Doetinchem en blijf op de hoogte van alles over en rondom Doetinchem.

Eindelijk is er een écht origineel cadeau op de markt: en hier koop je hem in Doetinchem

Aangeboden door Mijn eerste 18 jaar

Annemijn (37) verhuisde met haar gezin én schoonouders naar de Achterhoek: ‘We leven onze droom!’

Blijf op de hoogte van alles uit Doetinchem

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden