Een kijkje in de privé-keuken bij Rob van Loca: 'Ik ontbijt eigenlijk niet' - indebuurt Arnhem

2022-09-09 17:45:23 By : Mr. mftecknology W

In de nieuwe rubriek ‘een kijkje in de keuken bij’ spreekt Bas Arnhemmers die iets met food te maken hebben. Rob Schoemaker (27) woont in De Laar Oost en is eigenaar van restaurant Loca in Klarendal. Hij heeft zijn sporen ruim verdiend binnen de horeca in Arnhem (en daarbuiten). Tijd om een kijkje te nemen in zijn eigen keuken.

“Dagelijks ben ik met eten bezig. Natuurlijk vijf dagen per week in mijn restaurant, daarnaast vind ik het erg leuk om thuis te koken. Het liefst met veel vrienden aan een grote tafel, al is dat nu even niet mogelijk. In de zomer maak ik graag paella op de barbecue, in de winter een heerlijke stoofschotel. ’s Ochtends naar de slager voor een stuk sukade of varkensnek en dan een stoof opzetten. Fantastisch om dat op mijn vrije dag te doen, de hele dag lekkere geuren door het huis.”

Lees verder onder de foto

“Op de middelbare school heb ik ooit een snuffelstage gelopen, daar begon het. Mijn stage was bij restaurant De Vereniging in Elst. Tien dagen in de bediening en tien dagen in de keuken. Ik ontdekte hoe leuk het is om in een restaurant te werken. Er is veel vrijheid en je bouwt een band op met collega’s. Toen volgde de koksopleiding. Uiteindelijk heb ik deze opleiding vijf jaar gevolgd en mezelf gespecialiseerd. Tussendoor heb ik bij een wijnhandel gewerkt omdat ik kennis wilde opdoen over wijn.”

“Roomboter en kaas! De boter gebruik ik voornamelijk bij het koken. Thuis kook ik veelal klassiek en daar hoort roomboter bij. Kaas op brood mag je me altijd wakker voor maken, dat is er altijd. Een gietijzeren pan is ook iets wat niet mag ontbreken in mijn keuken. Perfect om een goede stoofschotel in te maken, daarnaast ook nog eens geschikt voor brood. Tijdens de eerste lockdown ben ik thuis brood gaan bakken, in de gietijzeren pan.”

“Pizza! Ik kan elke dag wel pizza eten! Gelukkig heeft Arnhem goede pizzeria’s. Ik ga graag naar Cosi aan de Velperbuitensingel of RIVUS in de Varkensstraat. Deze laatste is vrij nieuw en heeft goede pizza. Gekookte aardappelen eet ik daarentegen dan weer liever niet. Vroeger kreeg ik dit vaak thuis voorgeschoteld. Als het moet eet ik het gewoon, maar ik vind het niet echt lekker.”

“Eigenlijk ontbijt ik niet. Heel slecht, ik weet het. Als ik ontbijt is het met een breaker. Ik krijg niet echt eten weg in de ochtend, dit eet ik vooral om iets binnen te krijgen. Als ik vrij ben ontbijt ik iets uitgebreider met een eitje. Een lievelingsbroodje heb ik wel. Niemand maakt een roerei zo smeuïg als Jin Hu van The Green Rose in Arnhem. Geweldig op vers zuurdesembrood met wat truffel!”

Lees verder onder de foto

“Een goed glas wijn. Bij Loca is het een beetje uit de hand gelopen. Er is een wijnkaart met meer dan 200 wijnen. In het verleden werkte ik bij een wijnhandel om meer te leren over wijn. Straks komt er ook nog cider bij op de kaart. Ik verdiep me steeds verder, er bestaan ontzettend veel verschillende en toffe ciders!”

“Op mijn eigen restaurant. Sinds de opening draaien we erg goed en mogen we veel lovende reacties ontvangen. We zijn pas anderhalf jaar open waarvan we ondertussen ruim zeven maanden dicht zijn. Toch komen veel vaste gasten steeds terug. We staan te popelen om weer open te gaan. Als het straks mag zijn we er klaar voor om alle gasten weer te ontvangen. We maken er gegarandeerd een feestje van!”

Ben jij of ken jij de grootste foodie uit Arnhem? Of heb je iemand in gedachten die je graag voorbij ziet komen in deze rubriek? Aarzel niet en stuur een mailtje naar [email protected] .

Afgelopen week lekte er informatie uit over de coronamaatregelen: de terrassen zouden 21 april weer open gaan. Deze geplande versoepelingen…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Arnhem en blijf op de hoogte van alles over en rondom Arnhem.

Wonen bij de natuur en dichtbij de stad: dit is je kans

Wonen in het nieuwe Cobercokwartier? Kom langs tijdens de sneak preview!

7 x bij deze Arnhemse koffiezaken kun je ook ’s avonds een bakkie doen

Aangeboden door Musis & Stadstheater Arnhem

Blijf op de hoogte van alles uit Arnhem

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden