Evapo-Rust verwijdert roest zonder het milieu te belasten - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-08-19 17:44:03 By : Ms. Selina Wu

Home Nieuws Overzicht Evapo-Rust verwijdert roest zonder het milieu te belasten

Evapo-Rust van CRC Industries is een roestverwijderaar op waterbasis die biologisch afbreekbaar is. Hierdoor is deze niet giftig voor de gebruiker en het milieu.

Metalen onderdelen voor en na behandeling met de roestverwijderaar Evapo-Rust van CRC Industries.

Evapo-Rust, een product van CRC Industries, herstelt metalen onderdelen en gereedschappen snel en efficiënt en kan worden toegepast in tal van industrieën; waaronder de auto-industrie, de bouw, de scheepvaart en de metaalindustrie.

De krachtige roestverwijderaar, met een bekroonde formule op waterbasis, is effectief en gemakkelijk te gebruiken. Het te behandelen onderdeel hoeft enkel in de gebruiksklare oplossing te worden ondergedompeld. De roest laat vervolgens los van het metalen oppervlak en blijft achter in de vloeistof. Het actieve ingrediënt in de formule bindt uitsluitend aan ijzer en verwijdert alleen de roest van staal, ijzer, gietijzer en chroom. Het niet-geoxideerde metaal blijft behouden en het is onschadelijk voor andere metalen. In tegenstelling tot conventionele zuren of basische afbijtmiddelen is CRC Evapo-Rust niet giftig, niet bijtend en niet corrosief. Ook tast het plastic, PVC, Viton en niet-geoxideerde verf op behandelde onderdelen niet aan.

Evapo-Rust kan de dikste roestlagen tot op het blanke metaal verwijderen. Hierdoor blijft er geen restlaag achter en is schuren of stralen overbodig. De behandeling neemt weinig tijd in beslag. Een lichte roestlaag is in slechts 15 tot 30 minuten verwijderd. Een middelmatig dikke laag in 6 uur en een dikke laag is in 12 tot 24 uur verwijderd.

Hetzelfde CRC Evapo-Rust-bad kan meerdere keren worden hergebruikt, afhankelijk van de intensiteit van de roestlaag op de behandelde onderdelen. Hierdoor is het gebruik van de roestverwijderaar economisch interessant. Vijf liter Evapo-Rust kan tot 0,3 kilo pure droge roest verwijderen. Bovendien is een voorreiniging alleen nodig bij zeer vuile en vette onderdelen. Als het onderdeel eenmaal ontroest is, hoeft het enkel nog te worden afgespoeld met water.

Doordat de formule van CRC Evapo-Rust op water gebaseerd is, is de roestverwijderaar gemakkelijk biologisch afbreekbaar volgens de OESO-norm 301B. Het stoot geen onaangename geuren of vluchtige organische stoffen (VOS) uit die schadelijk zouden kunnen zijn voor het milieu. Het is perfect oplosbaar in water en kan na gebruik eenvoudig worden verwijderd. CRC Evapo-Rust is bovendien pH-neutraal. Er is dus geen risico op huidirritatie of gevaar voor de ogen van de gebruiker. Daarnaast is CRC Evapo-Rust onbrandbaar, wat opslag en gebruik eenvoudig maakt. Evapo-Rust is REACH-compatibel.

Eerste stap naar intelligente productieplanning

Laser3D lasersnijcel vervangt conventionele processen

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

Nieuwe Edgecam versie zorgt voor versnelling

Mijlpaal voor MetaalNieuws op LinkedIn

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

Dumaco ’s-Gravenpolder is interessante partner voor totaalpakket aan snijwerk

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

Rol Humacs Krabbendam is veranderd

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).