Leidingrenovatie van binnenuit trend - Installatie.nl

2022-08-19 17:48:25 By : Ms. Gillian Lin

Home » Nieuws » Leidingrenovatie van binnenuit trend

Steeds meer bedrijven storten zich op het renoveren van standleidingen in appartementsgebouwen. Daartoe zijn twee technieken beschikbaar: een nieuwe kous invoeren of de buisleiding van binnenuit coaten met hars of polyester.

Het grote voordeel van renoveren van binnenuit, is dat er geen of minder hak en breekwerk aan te pas komt. Daardoor kunnen renovaties vaak eenvoudiger worden gerealiseerd, omdat bijvoorbeeld standleidingen lastig te bereiken zijn. Veel standleidingen en afvoeren zijn in slechte staat. Met name corporaties en VVE’s  staan de komende tijd voor een grote renovatieopdracht, zo blijkt uit een rondgang van vakblad Installatie en Sanitair op de recent gehouden vakbeurzen.

Er zijn verschillende bedrijven die deze technieken aanbieden, zo is te lezen in het maartnummer van vakblad Installatie en Sanitair. Een van de eerste bedrijven die zich op het renoveren van binnenhuis riolering stortte, is het Limburgse bedrijf House-liner. Ruim 10 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf een kous die in bestaande binnenhuisriolering wordt ingebracht. Bij kleinere diameters en voor horizontale leidingen is er bij House-liner sinds kort de spraymethode beschikbaar.

Ook Van der Velden, bekend van de rioolonstoppingsdienst, heeft zijn werkzaamheden uitgebreid met het renoveren van rioolbuizen. Dan kan de dikke straatriolering zijn, maar ook voor binnenshuis is er een techniek ontwikkeld, S4reno HomeLiner. Van der Velden werkt ook met een kous samen met een hars die in de bestaande rioolbuis wordt ingevoerd. Een andere techniek is het coaten van bestaande rioolbuizen dat onder meer door Tubus en Proline wordt gedaan. Proline is een Zweeds bedrijf en sinds 4 jaar actief in Nederland. Voor het coating wordt een polyester gebruikt, die in 3 lagen tegen de buiswand wordt gespoten. Tubus kan met haar techniek ook kleinere diameters van 30 mm van binnenuit renoveren.

Ook De techniek om rioolbuizen van een nieuwe binnenbuis te voorzien is ook toepasbaar op dikke waterleidingen, ventilatiekanalen en pvc. De renovatietechniek van Van der Velden kan ook worden gebuikt om ventilatieschachten luchtdicht te maken. Of om een asbestkanaal te voorzien van een nieuwe kunststof binnenwand zodat het ventilatiekanaal weer met een borstel is te reinigen. Voor de renovatie van ventilatiekanalen komt bovendien deze bijzondere techniek binnenkort naar Nederland. Hieronder een aantal filmpjes over verschillende technieken.

Proline Group Pipe Renovation from Jim on Vimeo.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bij veel installatiebedrijven staat de digitalisering nog in de kinderschoenen. In dit interview vertelt installatie-ondernemer… Lees verder →

De beugelvoorschriften van de gemeenschappelijke rookgasafvoerfabrikanten hebben een update ondergaan. De Rogafa-voorschriften bij trekvaste systemen… Lees verder →

Wat zijn de warmtepompsmaken voor wie geen buitenunit wenst? Lees verder →

Biogas uit afvalwater Grolsch bijgemengd met aardgas. Lees verder →

De SRS3EC weegschaal van Fieldpiece is speciaal ontwikkeld voor het wegen van koudemiddelen. Het toestel… Lees verder →

Installateurs krijgen de beschikking over een kosteloze e-learning om te kunnen werken met de complexe… Lees verder →

Nico van Leeuwen van technisch opleider ROVC gaat bloggen op Installatie.nl Lees verder →

De verkoop van houtkachels is het afgelopen jaar met tientallen procenten gestegen, blijkt uit cijfers… Lees verder →

Van kademuur tot PVT. De warmtepomp gaat heel veel nieuwe smaken krijgen. Energie uit damwanden… Lees verder →

De kostprijs blijft maar stijgen. Datzelfde geldt voor het gemiddelde uurtarief in de branche. Die… Lees verder →

Bronnen voor de warmtepomp. De klassieke buitenunit en het bodemgekoppelde systeem kennen we allemaal. Maar er komt veel meer interessants aan. Daarover praat Frans Reichardt Peter Centen van Nathan. Van kademuur tot PVT; de warmtepomp gaat heel veel nieuwe smaken krijgen

Wat is voor jou als werknemer het belangrijkste in je werk?

De gloednieuwe Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.