Op Vaderdag eten we runderspiesjes met naan! | VROUW magazine | Telegraaf.nl

2022-07-08 18:49:38 By : Ms. Rosa Chen

Ⓒ Recept uit Easy BBQ van uitgeverij Kosmos

Culi-expert Marjolein: „In tegenstelling tot sommige andere leden van het gezin, maak ik mijn echtgenoot heel blij met een lekkere biefstuk van de barbecue of grill. We eten dat niet vaak, dus op Vaderdag maak ik dat met liefde voor hem. Maar: runderspiesjes met naan zijn ook zeer aan te raden.”

Ⓒ Recept uit Easy BBQ van uitgeverij Kosmos

Bestrijk de vleesblokjes licht met zonnebloemolie. Meng ze in een kom met het vijfkruidenpoeder en laat 30 minuten marineren.

Snijd de winterpeen met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline in lange, dunne repen. Doe hetzelfde met de pastinaak. Zet een gietijzeren koekenpan op de barbecue en laat hem goed heet worden. Schenk een beetje zonnebloemolie in de pan en bak de groentelinten al roerend tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en de bladpeterselie.

Houd warm. Leg de naanbroden op de groenten, zodat ze warm worden en de sappen kunnen absorberen. Rijg afwisselend drie vleesblokjes en drie stukken courgette aan een metalen pen. Gril de vier spiesjes op het rooster aan weerszijden goudbruin. Leg de spiesjes op de groentelinten en de naanbroden nog 2 minuten op het rooster.

Leg de naanbroden op een grote snijplank en verdeel de groentelinten, tomaat, avocado, pompoenpitten, feta en runderspiesjes erover.

Tip: in plaats van pastinaak kunt u ook voor een andere knolsoort kiezen. Liever meer pit? Rode peper erbij is ook top.

Liever iets uit de zee op de barbecue? Maak dan deze heerlijke garnalen van de barbecue met pastis! Liever vega? Klik hier voor een lekker lijstje met onder andere blemkool wings en maiskolfjes.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Dagelijks de mooiste artikelen en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Voor het eerst in drie jaar kan André Rieu eindelijk weer van zijn publiek genieten op het Vrijthof in Maastricht. Tot eind juli speelt hij voor zo’n 180.000 mensen, waarvan de helft uit het buitenland is afgereisd om van hun idool te genieten. Verslaggever Jordi Versteegden proefde de magische sfee...

In Strikt Privé geeft hoofdredacteur Evert Santegoeds iedere woensdag een uniek kijkje achter de verhalen van zijn weekblad. Deze week een update over het bewogen liefdesleven van Sonja Bakker.

Niet alleen met wapens en bommen brengt Rusland Oekraïne schade toe, maar ook met seksueel geweld. Seksuologe Goedele Liekens bezocht Oekraïne en sprak daar met zowel vrouwelijke als met mannelijke slachtoffers.

Een hilarisch moment tijdens het concert van The Rolling Stones in de Johan Cruijff ArenA als zanger Mick Jagger een grap maakt.

In VRIJ testen we wekelijks een supermarktproduct. Dit keer wordt er geknabbeld op gemengde Japanse zoutjes, ook bekend als Tokio-mix.

In deze column belicht vinoloog Barbara Verbeek de wereld van wijn. Deze week vertelt ze over wijn maken aan de Oekraïense grens en een vloeibaar manifest voor vrede.

In de rubriek ’Zo (on)gezond leef ik’ zijn we nieuwsgierig naar de leefstijl van VROUW-lezeressen. Vind jij het belangrijk om gezond te leven? Ben je veel aan het sporten om in shape te blijven? Of geef je er juist geen klap om hoe je eruitziet en wil je bovenal gelukkig zijn? Of heb je dé tip voor ...

Twee vliegen vangen in één klap? Met deze lifehack wordt je vaatwasser schoon en hoef je uitgeperste citroentjes niet direct weg te gooien.

Hoewel ik in Nederland geboren ben, stroomt er Indiaas bloed door mijn aderen. Ik ben een keer in India geweest. You love it or you hate it, is de toepasselijke Engelse uitdrukking. Voor mij gold het eerste.

Het is 7 juli Wereld Chocoladedag! Een dag die in het leven is geroepen om te vieren dat chocolade op 7 juli 1550 voor het eerst in Europa werd geïntroduceerd. Heel wat mensen zijn gek op chocolade, maar bestaat er ook zoiets als gezonde chocolade?

OOQE Pro X9 Bluetooth Oordopjes

OOQE Pro X9 Bluetooth Oordopjes