Leiding-aftakking sneller gemaakt - Installatie.nl

2022-03-03 02:21:02 By : Ms. HONGXUAN CAI

Home » Nieuws » Leiding-aftakking sneller gemaakt

Aftakkingen in leidingsystemen maken terwijl de installatie gewoon in bedrijf blijft. Flamco toonde op de afgelopen ISH een techniek om T-stukken te maken in bestaande verwarming of drinkwaterleidingen. Normaliter moet een systeem worden afgetapt of drukloos gemaakt worden om een aftakking te maken, of worden leidingdelen bevroren om een leidingsysteem stil te leggen.

Het T-plus systeem bestaat uit twee schalen die om een buis heen worden geklemd. Met het verwijderen van de slagpin wordt een slaghoed in werking gesteld waarmee een stuk buiswand weggesneden wordt, en waarmee de aftakking gerealiseerd kan worden. Het uitgesneden buisdeel wordt opgeborgen in het huis van de T-plus en kan daardoor niet in de leiding komen.

De winst zit hem dus vooral in tijd, en de bedrijfszekerheid van de installatie.  Daarnaast kan eenvoudiger een aftakking gemaakt worden op een slecht bereikbare plek. Het systeem werkt op stalen, koperen en rvs-buizen van uitwendig Ø 14-42 mm en is een messing en gietijzeren variant op de markt.

Hieronder een animatie over de werking

Let op! Niet geschikt voor gas.

volgens mij ook geen keurmerk voor drinkwater installaties.

De witte messing versie is wel gecertificeerd voor drinkwater: zie hier de certificaten https://flamcogroup.com/nl/catalog/systeemcomponenten-voor-verwarmings-en-drinkwaterinstallaties/flamco-t-plus/flamco-t-plus/t-plus-messing?show=Certificaten

De witte versie wel kiwa

Flamco T plus gebruiken wij al jaren, voor uitbreidingen van o.a. C.V. installaties, dit is enkel een vernieuwde versie. Voorheen werd die met een hamerslag geactiveerd.

beste peter , kan deze ook op wat oudere hoofdleidingen ( dik wandig ) toegepast worden ?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een nieuwe diamantvormige douchegoot van Easy Drain. Lees verder →

Een gewoon toilet dat bij de bron urine kan scheiden van ontlasting en papier. De… Lees verder →

De geurzuiveringstechniek van Geberit, DuoFresh, komt in een vernieuwde variant op de markt. De techniek… Lees verder →

Een douchethermostaat met geïntegreerde bediening en een planchet. De Kludi Cockpit Discovery is een nieuwe… Lees verder →

Een nieuwe boosterwarmtepomp voor het warm tapwater in appartementgebouwen. Nibe komt dit voorjaar met de… Lees verder →

De 16e editie van de ISH Noviteitenshow is in alle opzichten geslaagd. De Nederlandse introducties… Lees verder →

Het aanbod aan mat zwarte kranen en douches is al behoorlijk. De opvolger dient zich… Lees verder →

De tweede editie van het vakblad Installatie en Sanitair verschijnt op vrijdag 29 maart en… Lees verder →

Een montagevriendelijk modulair voorwandsysteem voor wastafels en toiletten. Viega komt dit voorjaar met een nieuw… Lees verder →

Remeha komt met twee nieuwe monoblock lucht/water warmtepompen. De Neptuna en de Eria Tower, die… Lees verder →

Ook Kiwa zet vol in op de energie transitie. Waar zo’n zes jaar geleden nog louter gasapparatuur stond om te testen, is nu ruim twee derde van het testlaboratorium van Kiwa in Apeldoorn bedoeld voor het testen en certificeren van warmtepompen. Ernst Vossers van Kiwa geeft Installatie.nl een rondleiding.

Beschikbaarheid cv-ketels en onderdelen voor vervangingsmarkt

Wat weet jij over de energietransitie, warmtepompen en cv-ketels? Test je kennis in Het Grote Installatie Puzzelboek. Bestel het boek hier.