Lekkage aan de waterleiding - Installatie.nl

2022-03-03 02:17:19 By : Ms. YOYO Miss

Home » Installatiefouten » Lekkage aan de waterleiding

Een lekkage aan de waterleiding achter een tegelwand is voor het oog gefixt met rubberen tape, een sok en slangklemmen. Het was een kwestie van tijd tot dit opnieuw ging lekken. Nu wordt het wel fatsoenlijk gerepareerd, zodat de tegels niet voor de derde keer aan de kant hoeven.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

Zeer herkenbaar, deze installatiefout. We hebben laatst in onze nieuwe woning de bedrading, maar ook afvoerleidingen opnieuw moeten leggen. De vorige bewoner was een “handige jongen” die het zelf allemaal gedaan had, met dit soort oplossingen als gevolg. Afvoeren, riool en elektra zijn zaken voor professionals.

\\\\\\\\\zie ik dat goed Lood????????????????????????????

Mooi oud pand denk ik, je ziet een gietijzeren afvoer en loden waterleiding. Dit soort gehannes van doe het zelvers of durvers is niet gemakkelijk uit te bannen. Makelaars staan ook niet te trappelen, om melding van asbest en lood te doen. Je zou het bij woningen van voor 1950 in de koopovereenkomst op moeten nemen, zodat je verkoper hiervoor aansprakelijk ken stellen.

Er is toch bij wet bepaald dat de verkoper gebreken moet melden en dat de koper onderzoeksplicht heeft naar gebreken. “Wir haben es nicht gewust” gaat hier dus niet op.

Gietijzeren afvoer en loden leiding liet/laat men vaak zitten omdat men niet weet hoe men een loden leiding of gietijzeren afvoer reparatie moet maken .Bij gietijzeren afvoeren zitten vaak de verbindingen nog met loodwol geklopt of met teer rondom gesealed .Gewoon als je deze situatie ziet loden leiding en gietijzeren afvoer tijdens een renovatie , klant erbij halen en alles weghalen en opnieuw aanleggen .Lood solderen is sowieso een vak apart , vroeger bij het praktijk-examen hing men een loden leiding aan een balk naar beneden en moest je boven je hoofd een loodverbinding solderen .Als het je lukte dan was je geslaagd , velen hielden geen buis meer over of er lagen hele staven tinsoldeer op de grond .Een echte goede verbinding werd gemaakt met behulp van kaarsvet (als soldeermiddel, tin blijft dan beter plakken ) een op-tromp tang een scherp mes of vijl om het lood blank te krijgen en een vuurvaste duim , met je duim het tin om de buis aanduwen , solderen was vaak pijn lijden .Een ouderwetse loodgieter had vroeger dan ook veel eelt op z,n duim staan , meestal waren deze vakmensen dorpssmid (voor het beslaan van hoefijzers onder de paardenhoeven uit het hete smids-vuur )en loodgieter tegelijk.

I.p.v. je blote duim heb ik het geleerd met een opgevouwen stuk krant om je duim. De sterine (kaarsvet) bleef namelijk niet aan krantenpapier plakken. Zo kon je de tin mooi aandrukken en rond gladsmeren. Vond het altijd leuk om lood te solderen. In de praktijk helaas weinig hoeven doen.

Er is al decennia (te) weinig respect voor vakmanschap. Dan krijg je dus gepruts. Zoals Pippi langkous zegt : ik heb het nog nooit gedaan dus ik kan het.

Nee dus. Maar de maatschappij accepteert het.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De bewoner heeft de beschikbare ventilatieafvoer voor deze ruimte op een creatieve wijze benut. Met… Lees verder →

De mensen die in dit kantoor werken, klagen over hoofdpijn en vermoeidheid vanaf 14.00 uur.… Lees verder →

De aannemer heeft een dakopbouw geplaatst en de cv-ketel mee laten verhuizen naar de bovenverdieping.… Lees verder →

De kabels van de zonnepanelen zijn door de rookgasafvoer getrokken. Dat mag natuurlijk niet, want… Lees verder →

Duidelijk het werk van een onkundig iemand: de rookgasafvoerbuis van deze cv-ketel is niet goed… Lees verder →

Het moet en het zal passen, Hier is de buitenmantel afgepeld om de gasbuis passend… Lees verder →

Hier is een vloermodel gasketel uit de jaren ’70 vervangen voor een HR-toestel zonder dat… Lees verder →

Laat je cv-ketel goed onderhouden. Anders kan dit het gevolg zijn. Lees verder →

Een installatie die door de dienstdoende servicemonteur is afgekeurd. De luchttoevoer van pvc is nog… Lees verder →

Het nieuwe beugelen, maar dan net niet. Deze rookgasafvoer zou bij elke bocht op de… Lees verder →

Ook Kiwa zet vol in op de energie transitie. Waar zo’n zes jaar geleden nog louter gasapparatuur stond om te testen, is nu ruim twee derde van het testlaboratorium van Kiwa in Apeldoorn bedoeld voor het testen en certificeren van warmtepompen. Ernst Vossers van Kiwa geeft Installatie.nl een rondleiding.

Beschikbaarheid cv-ketels en onderdelen voor vervangingsmarkt

Wat weet jij over de energietransitie, warmtepompen en cv-ketels? Test je kennis in Het Grote Installatie Puzzelboek. Bestel het boek hier.