Monumentale bomen Eikenlaan gerooid als onderdeel herinrichting - Al het nieuws uit Bussum

2022-05-20 18:09:01 By : Ms. Chole Xu

BUSSUM - De eerste monumentale bomen op de Eikenlaan in Bussum zijn deze week gerooid. De bomenkap is onderdeel van de herinrichting van de Beerensteinerlaan en omgeving.

Paul Witteveen, bewoner aan de Eikenlaan, stuurde de redactie de foto’s op. ‘De bomen zijn iets ouder dan de oudste bewoner van ruim tachtig jaar’, schrijft hij. ‘In augustus komend jaar gaan de laatste bomen tegen de vlakte.’

Tekst loopt door onder de foto’s.

Het project Beerensteinerlaan en omgeving is nu in de aanbestedingsfase, waarvan begin januari komend jaar bekend moet zijn welke aannemer deze aanbesteding heeft gewonnen. De gemeente Gooise Meren gaat in 2021 het gemengde rioolstelsel (regenwater en vuilwater) van het gebied vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met een herinrichting van het gebied. Ook wordt de openbare ruimte heringericht als 30 km/u zone, in het kader van ‘duurzaam veilig’. De planning is te starten in februari 2021.

Tekst loopt door onder de foto.

Ook worden in de omgeving rond de Beerensteinerlaan door nutsbedrijf Liander de gietijzeren gasleidingen vervangen - zoals komende jaren door vrijwel heel Bussum en omstreken - en worden elektraleidingen onder handen genomen. Waterleidingbedrijf PWN gaat op een later moment ook vervangingswerkzaamheden uitvoeren, maar dat staat los van dit project.

BUSSUM - Op De Groene Long in Bussum wordt binnenkort weer een Wereld BBQ georganiseerd met heerlijke hapjes uit alle windstreken. Houd het laatste weekend van mei alvast vrij.

BUSSUM - Met de nadrukkelijke keuze voor een kerkgebouw in het centrum van het dorp wil de Protestantse Gemeente Bussum naast het huis van de Wilhelminakerkgemeente ook een ‘huis..

De 29-jarige Bussumer, die vorig jaar zomer samen met zijn vriendin werd opgepakt op het Stationsplein in Bussum omdat zij een kilo amfetamine in een zak hondenvoer hadden..

REGIO - De regioburgemeester Midden-Nederland, Sharon Dijksma, heeft recentelijk aangegeven dat er een breed capaciteitsprobleem is binnen de politie-eenheid van de regio.

Een bijzondere bijeenkomst in de Bussumse synagoge afgelopen week. Bij deze samenkomst werden na de toespraken van Karin Eliahu Perry en burgemeester Han ter Heegde aan de nabest..

Het bruist bij de Groene Ruijter (GRRU), de groene hub in de Bussumse wijk Westereng. Aan de vele activiteiten die hier te vinden zijn is weer een nieuwe toegevoegd.

MUIDERBERG - De rondleidingen over de joodse begraafplaats blijven publiek trekken.

De komende tien jaar zal volgens het kabinet de veestapel in Nederland met 30 procent moeten krimpen om de stikstofuitstoot te verminderen. “We ontkomen niet aan minder vee.

Met het Bussumsnieuws Extra willen we onze lezers informeren over wat er in hun leefomgeving speelt. Dat doen we op journalistieke wijze.

Enter Media is de uitgever van lokale nieuwsbladen en nieuwssites in de regio Gooi- en Vechtstreek en Diemen. Onze titels: BussumsNieuws, DiemerNieuws, Gooi en Eembode, Laarder Courant de Bel, MuiderNieuws, NaarderNieuws, Nieuwsblad voor Huizen, WeesperNieuws. Zie EnterMedia.nl