Mysterie opgelost: waarom Willem-Alexander en Máxima op een Edese putdeksel staan - indebuurt Ede

2022-06-03 18:17:37 By : Ms. Rosa Song

Het is je misschien nog nooit opgevallen, maar op de Bonnetstraat is een putdeksel te vinden waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima opstaan. Hoe dit precies zit? Wij zochten het voor je uit!

Op de gietijzeren deksel staat in reliëf een afbeelding van Willem-Alexander en Máxima. Daaronder een kroontje en de cijfers 2013. Het putdeksel is in Ede te vinden op de Bonnetstraat, ter hoogte van nummer 31, de firma Cicom & Copier. Daar kwamen we met een beetje hulp van onze lezers op Facebook achter. Aquafix Milieu, een fabrikant van onder andere putdeksels, is het bedrijf achter het ontwerp en het idee van de bijzondere deksels.

Het bedrijf ontwikkelde de putdeksels speciaal voor de troonswisseling die op 30 april 2013 plaatsvond en noemt ze ‘kroningsdeksels’. Alle (bijna 400) gemeenten in Nederland hebben van Aquafix Milieu een exemplaar van de putdeksel gekregen. De bedoeling van het bedrijf was dat alle deksels op de dorps- of stadspleinen geplaatst zouden worden als herinnering aan de speciale gebeurtenis. In Ede ligt ‘ie niet op de Markt, maar behoorlijk van het dorpsplein af…

Dus, mocht je de komende dagen langs deze bijzondere putdeksel lopen met een collega, vriend of vriendin, dan heb je een mooi verhaal te vertellen!

Geregeld krijgen we de vraag waar dat gekke, betonnen huisje aan de Zandlaan voor is. Wonen er kabouters? Is het...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Ede en blijf op de hoogte van alles over en rondom Ede.

Eigenaar Coen: ‘Ons team heeft een hart voor Hartman én fietsen’

Aangeboden door World Food Center Ede

Terug in de tijd: zo zagen stationsbordjes in Ede en omgeving er veertig jaar geleden uit

Blijf op de hoogte van alles uit Ede

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden